Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image
Owl Image

ЗБЕРІГАННЯ МЕДУ

Зберігання меду

При правильних обставинах мед може зберігатися роками,без шкоди для якості.

Як краще зберігати?
– в сухому приміщенні, що не має сторонніх запахів;
– найкраще при постійній температурі від 10 до 12 °C;
– Завжди уникати прямого контакту з сонячними променями або лампами денного світла;
– У щільно закритій банці;

Кристалізація

Кристалізація абсолютно природний процес, який відбувається рано чи пізно в будь-якому рідкому меді. Мед кристалізується , тому що глюкоза в меді не може залишитися розчиненою і починає утворювати кристали. Процес кристалізації залежить від температури, часу і частоти, в якому мед перемішують. Перехід меду з рідкого стану в кристалічний не супроводжується погіршенням його якостей.

Примітка.
Ми не рекомендуємо нагрівати мед. Не можна ставити мед в мікрохвильову піч, так як це призведе до його перегрівання і втрати всіх корисних властивостей.